Stäng fönster Göteborg kn, BERGSJÖN 40:1 M.FL. BERGSJÖN

OMRÅDE
Området är beläget i sydöstra delen av stadsdelen Bergsjön. Det ligger relativt isolerat från den övriga bebyggelsen, i ett skogsområde med utsikt över Lärjeån i söder. En ringväg leder runt och genom området som utmärks av en grön och milt kuperad terräng, flaggstänger och välansade rabatter.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av radhus i två till tre plan, uppförda med en träregelkonstruktion under flacka papptäckta sadeltak och fasader klädda med stående träpanel. Husens färgsättning varierar. Balkongerna är indragna och på gårdarna finns förrådsutrymmen som är kopplade till radhuslängorna.

I övrigt finns ett äldre småhusområde sydväst i stadsdelen. I området, som kallas Gärdsås, finns hus från 1900-talets början. Här kan man hitta spår av hur stadsdelen såg ut innan utbyggnaden som inleddes under 1960-talet.
Våningar: 2-3
Stomme/konstruktion: regelverk