Stäng fönster Göteborg kn, BERGSJÖN 18:1 M.FL. BERGSJÖN

OMRÅDE
Sandeklevsskolan och daghemmet vid Kvadrantgatan är belägna mitt i stadsdelen Bergsjön. Åt öster, väster och söder finns stora bostadsområden och i norr löper spårvägen. Skolan ligger på den västra och daghemmet på den östra sidan av Kvadrantgatan som längre norrut omvandlas till en livligt trafikerad gång- och cykelväg. Detta stråk nyttjas av alla de som rör sig till och från spårvagnshållplatsen Teleskopgatan.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av flera fristående och sammanbyggda huskroppar i en till två våningar vilka samtliga fungerar som skola eller daghem. Sandeklevsskolans byggnader är uppförda av prefabricerade sandwichelement och med en fasadtäckning bestående av skivor med frilagd ballast av östadsingel. Skolan kröns av flacka, valmade sadeltak klädda med röd asfaltspapp. Skolan är uppförd i en våning, delvis i suterräng. Vita fönster är regelbundet placerade i fasadlivet och det kraftigt utskjutande taksprånget är inklätt med vit liggande panel. Entréerna har skärmtak som sannolikt har tillkommit i senare tid. Skolgården täcks av gräsmattor och asfalterade spelplaner. Enstaka planteringar har också infogats.

Våningar: 1-2
Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: sandwichelement av frilagd ballast
Fasadfärg: beige
Takform: sadeltak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: skärmtak över entréer

Daghemmet på östra sidan om Kvadrantgatan inryms i ett flertal envåningslängor med en regelkonstruktion. Fasaderna är klädda med röd panel och sadeltaken med ljus korrugerad plåt. Öppna verandor med sadeltak och sittbänkar har byggts framför entréerna. Den lummiga gården inhägnas av staket och domineras av sandlådor och lekplatser. Daghemmet har sannolikt genomgått ett flertal ombyggnader sedan det uppfördes.