Stäng fönster Göteborg kn, BISKOPSGÅRDEN 95:1 M.FL. BISKOPSGÅRDEN

OMRÅDE
Gymnasiet kallas också Hökegården och är beläget i sydöstra Länsmansgården i en sänka nedanför Rimfrostgatan. I backen ligger först ett parkeringsdäck, ovanligt nog gjutet i betong med profil som fjällpanel. Stängsel och taggtråd inhägnar skolområdet och gör det otillgängligt. Ett litet trähus med blågrå panel och pappklätt sadeltak med skorsten på nocken finns i nordöst. En parkering är anlagd vid entrén i norr. I väst fanns ett stort lekfält, även avsett för bostadsområdet intill, samt en bollplan i söder.

BYGGNADER
Skolan har fyra längor av något olika karaktär i en fyrkant med en gård i mitten. Eftersom man anländer till skolan från en högre marknivå, är det de pappklädda pulpettakens glaskupoler och höga ståndfalsade, plåtklädda skorstenar eller lanterniner med ljusinsläpp i öst, som är iögonfallande. Byggnaderna har betongstomme och delvis källare. De röda tegelfasaderna i munkförband har stora, vita treluftsfönster av metall. Taken är i fasadliv med plåtskoning på fasaden. Entrén har ett måsvingsformat skärmtak i vinkeln till en utbyggnad med sadeltak i nordöst. I motsatta hörnan, sydväst, finns också en utbyggnad med flackt sadeltak som skjuter upp till samma höjd som taket på den södra längans förhöjda del.

Skolan byggdes för lågstadium i den östra längan, mellanstadium i den västra, gymnastik och slöjd i den högre byggnaden i söder och matsal i den norra utbyggnaden. 1984 byttes fönstren och de högre byggnadskropparnas fönster sattes delvis igen med profilerad plåt. Stängslet sattes upp 1997, då västra längan fick sina lanterniner och den södra tvärlängan eventuellt byggdes.

Våningar: 1, delvis källare
Stomme/konstruktion: betong