Stäng fönster Göteborg kn, ÄLVSBORG 118:1 M.FL. ÄLVSBORG

OMRÅDE
Området är beläget i stadsdelen Älvsborgs södra del, nära korsningen mellan de två större vägarna Torgny Segerstedtsgatan och Ängkärrsvägen. Bebyggelsen i området utgörs av fyra tvåvånings radhuslängor, vilka placerats med gavlarna mot den mindre Västra Palmgrensgatan som avgränsar området i söder. Närmast området i söder och väster finns friliggande villor av olika ålder och utformning.
Trädgårdarna är mycket små, där endast en smal grönyta, utan omgärdande häckar, löper längs husen.

Framför varje husrad löper en länga bestående av friliggande övertäckta biluppställningsplatser, carportar, vilka skyddar radhusens uteplatser från gatan. Uteplatserna, som omger entréerna i väst, åtskiljs från varandra med plank. Sammanbyggt med carportarna är förråd med sopförvaring.

Bebyggelsen består av tvåvånings radhus, grupperade i fyra rader om fyra till nio lägenheter.

Våningar: 2 samt källare
Stomme/Konstruktion: träregelstomme
Fasad: panel
Fasadfärg: ljusa kulörer, röda
Takform: pulpettak
Takmaterial: plåt
Utvändiga detaljer: balkonger

Husen uppfördes med fasader av lockpanel och papptäckta tak. Fasaderna har varierats genom att både stående och liggande panel har använts som fasadbeklädnad. Färgsättningen skiljer sig åt mellan huslängorna. De först uppförda husen (kvarteren Bogfendern och Bogankaret) är målade i olika ljusa kulörer medan de senare uppförda längorna (kvarteret Angöringsbojen) har rödmålade fasader med svarta och vita partier. Pulpettaken är belagda med svart plåt. Till övervägande delen är perspektivfönstren svarta eller vita och placerade i återkommande grupper längs fasaderna. Entréerna vetter mot väster och ytterdörrarna är av trä. Mot väster finns också indragna balkonger i husens övre våning och längs östfasaderna är husens trädgårdar placerade.

KOMMENTAR
Som helhet är området välhållet och ger ett relativt välbevarat intryck, undantaget en del förändringar vad gäller fasadkulör. En gavel i kvarteret Angöringsbojen har klätts in i panelimiterande plåt.