Stäng fönster Göteborg kn, ÄLVSBORG 135:6 ÄLVSBORG

OMRÅDE
Området är beläget mitt i stadsdelen Älvsborg, i korsningen mellan Ängkärrsvägen och den större Torgny Segerstedsgatan som leder ut till Långedrag. Områdets bebyggelse består av en bensinstation som även har butik med försäljning av kolonialvaror. Väster om området finns ett mindre radhusområde från 1970-talets förra hälft och i norr, på andra sidan Torgny Segerstedtsgatan, finns post, apotek och en Konsumbutik. Omgivningarna i övrigt är bebyggda med friliggande villor av olika ålder och utseende.

BYGGNADER
Bensinstationen är en vit kubisk enplansbyggnad med dolt plantak. Över bensinpumparna höjer sig ett stort tak uppburet av pelare.

Stomme/Konstruktion: betong
Fasad: skivmaterial
Fasadfärg: vita
Takform: plantak
Takmaterial: troligen papp på betong
Utvändiga detaljer: se nedan

Bensinstationen uppfördes i en våning och källare, med fasad av betong och troligen med betongbelagt tak. Fasaden är klädd med skivor innfattade i metallramar. Runt entrén finns stora uppglasade fönsterytor och på byggnadens baksida runda fönster. Dörrar och fönster är av aluminium. Över pumpområdet sträcker sig ett plant tak, som stöttas av vita kolonner, ut från byggnaden åt norr. Taket är av metall som är lackerat i en mörkt blå kulör.

Sedan uppförandetiden har bensinstationen genomgått stora förändringar, senast i början av 1990-talet då byggnaden fick sitt nuvarande utseende. Byggnaden är helt förändrad och det finns inga spår kvar av den ursprungliga bilservicestationen.