Stäng fönster Göteborg kn, ANGERED 82:34 RANNEBERGEN

OMRÅDE
Området, som rymmer en skola, är beläget mitt i Rannebergens bostadsområde. I nordost ligger en dansbana och i övrigt omges det av skog och berg. Området är bilfritt vilket gör att barnen kan röra sig även utanför skolgården.

Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: träpanel
Fasadfärg: röd
Takform: pulpettak
Takmaterial: plåt
Utvändiga detaljer: -

Skolan består av två sammanbyggda huskroppar. Mellan huskropparna skapas rumsbildningar som fungerar som uteplatser för bland annat korvgrillning. Byggnaden är uppförd på en bärande stomme av RHS-profiler med fasader täckta av rödmålad masonit och lockpanel. Fasaden pryds av vita band vilket ger byggnaden ett utseende som kan liknas vid ett korsvirkeshus. Den kröns av ett pulpettak som ursprungligen var täckt med papp. Idag är det klätt med korrugerad plåt. Fönstren är symmetriskt placerade i band utefter fasaden. Entréerna är utskjutande och placerade, två i söder och två i norr, mot det asfalterade stråket som omger byggnaden.

Gården, som inhägnas av ett grönmålat staket, består av en asfalterad yta med enstaka lekanordningar.