Stäng fönster Göteborg kn, ANGERED 82:34 M.FL. RANNEBERGEN

OMRÅDE
Området är beläget i norra delen av bostadsområdet Rannebergen i direkt anslutning till miljöns centrumanläggning. I väster avgränsas det av en gång- och cykelväg som knyter samman södra och norra Rannebergen och som i sin tur gränsar till en stor fotbollsplan. I norr och öster reser sig skivhus och i söder ett skogsparti som utgör en del av Rannebergens stora gårdsbildning.

Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: träpanel
Fasadfärg: röd
Takform: pulpet- och sadeltak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: -

Bebyggelsen utgörs av en skola och en förskola bestående av tre huvudbyggnader uppförda på träregelstomme i en våning. Fasaderna är täckta av träpanel och de flacka pulpet- eller sadeltaken av papp. Byggnaderna har vita fönster ibland i formen av fönsterband för att släppa in maximalt med dagsljus i skolsalarna. Som skolgård nyttjar barnen i första hand den närliggande skogen samt bollplanen i väst.