Stäng fönster Göteborg kn, ANGERED 82:15 RANNEBERGEN

OMRÅDE
Området är beläget i södra delen av Rannebergen, mellan flerbostadshuset längst i väster och Rannebergsvägen.

Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: träpanel
Fasadfärg: röd
Takform: sadeltak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: arkadtak

Bebyggelsen består av ett daghem som inryms i en långsmal träbyggnad uppförd i en våning med röd träpaneltäckning. Sadeltaket som kröner daghemmet är täckt med svarta takpannor av plåt. Ursprungligen var det täckt med papp. Små arkadtak är placerade ovanför entréerna. Dessa är, liksom byggnadens fönster och dörrar, regelbundet placerade i fasadlivet.

Daghemmets gård vetter ut mot ringleden och omgärdas av ett stängsel. Gården består dels av en asfalterad yta med sandlådor och bollplank närmast byggnaden, dels ett större gräsparti med träd och planteringar samt en mindre bygglek. Utmed fasaden som vetter mot Rannebergsvägen sträcker sig ett arkadtak under vilket det finns bänkar och bord utplacerade.