Stäng fönster Stockholm kn, NORDENS VÄNNER 2 BREDÄNG

Klassificering: Gult

INVENTERING 1999
Inventeringsdatum: 99 10 14

Daghemsbyggnader på plan mark i norra Bredäng

Tre längor placerade i öst-västlig riktning inhägnade av ett lågt gunnebostängsel samt ett brunt panelstaket. Området gränsar i norr till bostadsområdet i kvarteret Vänfast, i väster till Jakobsbergs gård, i söder till en parkeringsplats och en fotbollsplan samt i öster till naturmark. Områdets mark är gräsbevuxen och asfalterad. Där finns buskar och träd samt två lekplatser. Mellan längorna bildas en innergård. Den norra längan består av två byggnadskroppar som är något förskjutna gentemot varandra. De två övriga längorna ligger i områdets södra del placerade på rad.

· Våningar: 1 våning
· Tak: Flacka sadeltak, röda betongpannor.
· Fasad: Gul stående panel.
· Sockel: Putsade.
· Fönster: En- och tvåluftsfönster. Vissa stora enluftsfönster är spröjsade. Tvåluftsfönstren har en hög tvärspröjs. Fönstersnickerierna är grönmålade.
· Entré: Entrédörrarna är av grön panel och har sidoljus. Övriga dörrar är halvt uppglasade eller helglasade.
· Stomme: Trä, regelstomme (ej belagt)
Husen har altaner under pulpetskärmtak av korrugerad plast, uppburna av stolpar i grönt trä. Altanerna är belagda med trätrallar. På området finns också två förrådshus med svarta sadeltak och brunmålad stående panel.

Byggnaderna är utförda i enkel teknik men med viss omsorg om detaljer och gestaltning.