Stäng fönster Stockholm kn, STENSÄTRA 19 SÄTRA

Klassificering: Gult

INVENTERING 1999
OMRÅDE
Anläggningen tillhör idag Mekonomen som här har centrallager, butik och kontor. Den är belägen i Sätra industriområde som ligger som en barriär mellan Sätras bostadsbebyggelse och E4:an i öster.

Området ligger på flack asfalterad mark, och inhägnas av ett högt stängsel i den bakre nordvästra delen där lagret finns. Framför kontorsdelen vid Stensätravägen finns en parkering, en gräsmatta och låga buskplanteringar. Nordost om byggnaden löper en infart till butiken och dess parkering, placerad i den norra delen, och i sydväst en infart till lastkajerna.

BYGGNAD
· Våningar: Kontorsdel 1 våning.
· Tak: Flackt tak, form och material ej utrett. Taklist av svart plåt.
· Fasad: Röd/brun vertikalt korrugerad plåt.
· Sockel: Betong, låg, grå.
· Fönster: Kontorsdelen har 1-luftsfönster med röda träbågar som är placerade i grupper om tre, fyra eller fem. Övriga delar har ett fåtal parställda enluftsfönster.
· Entré: Entrén är centralt placerad på kontorsdelen och djupt indragen i fasaden. Inklädnad av brun träpanel och med en omfattning av gul plåt. Dörrpartiet är av glas och rödlackerad aluminium.
· Stomme: Ej utrett.
· Förändringar: Inga noterade förändringar.
Byggnaden består av tre byggnadskroppar i tre olika nivåer, med den lägsta delen mot Stensätravägen. Kontorsdelen är inhyst i den låga södra delen, lager och butik i de högre. Fasadens hörn markerade av gul eller grå plåt. Den främre delen har ett kraftigt indraget parti innehållande garage. Butiksdelen som är placerad på baksidan har ett indraget och avfasat hörn med vit aluminiumplåt som fasadbeklädnad. Lastkajen, som finns på den sydvästra fasaden, består av betong och täcks av ett bastant flackt skärmtak.

Byggnaden utgörs av tre avtrappande byggnadskroppar som utmärks av slutna och kompakta former.