Stäng fönster Stockholm kn, GRANSÄTRA 2 SÄTRA

Klassificering: Gult

INVENTERING 1999
OMRÅDE
Panncentralen tillhör flerbostadsområdet Gransätra som ligger i Sätras södra del. Panncentralen har byggts till med en biltvättsanläggning och en kompostanläggning.

Panncentralen ligger på bostadsområdet Gransätras västra sida och ansluter till Björksätravägen. Området kring panncentralen är asfalterat och har en mindre parkering.

BYGGNAD
Panncentralen består av två byggnadskroppar med maskinhall i en högre del, och maskinistexpedition i en lägre del. Det är en tegelbyggnad i rött tegel med fasadpartier i grå korrugerad aluminiumplåt. Den har fönsterband av silvereloxerad aluminium, grå plåtportar och trädörrar. Det finns också en hög fyrkantig skorsten i rött tegel. Den är tillbyggd i nordväst med en låg byggnadsdel som innehåller en biltvätthall och garage. Den har ett pulpettak, fasad av liggande rödmålad träpanel, vipportar av aluminium. På byggnadens baksida finns en tillbyggd kompostanläggning som avskärmas med ett plank.

KOMMENTAR
Liksom många andra panncentraler äger denna byggnad en distinkt form som är avhängig dess ursprungliga funktion.