Stäng fönster Stockholm kn, HÅLLSÄTRA 7 SÄTRA

Klassificering: Gult

INVENTERING 1999
Inventeringsdatum: 991118

OMRÅDE
Två trevånings lamellhus med suterräng placerade i en rät vinkel gentemot varandra, uppe på en höjd i de centrala delarna av Sätra.

På höjden finns ett flertal lamellhusområden. Byggnaderna på Hållsätra 7 formar ett L med stapeln i sydväst-nordostlig riktning och basen i sydost-nordvästlig riktning. "Inuti" L-et bildas en innergård. Gården är plan och huserar en lekplats med lekredskap, inhägnad av ett lågt grönt trästaket, samt en parkeringsplats. Framför husen går en entrégata. Bakom husen är det en brant skogsslänt. Nedanför slänten tar ett grönområde och andra bostadshus vid. Området nås per bil via Hållsätrabacken från nordväst. Området nås per fot eller cykel via ett flertal gång- och cykelvägar åt flera håll. Via dessa tar man sig också snabbt till centrum och tunnelbanan via Sätradalsparken.

· Våningar: 3 vån + suterräng
· Tak: Flacka papptäckta sadeltak, utskjutande takfot. Bruna häng- och stuprör, svarta ventilationshuvar
· Fasad: Spritputs, beige, som på vissa fasader övermålats med ljusgul färg.
· Sockel: Spritputs, grå
· Fönster: Vita plåtinklädda två- och treluftsfönster med vädringslucka. Mot framsidan finns låga liggande enluftsfönster.
· Balkong: Indragna. Fronter av gråbeige korrugerad plåt, överliggare av aluminium.
· Entré: Djupt indragna i fasaderna med omfattningar och väggar klädda med lättbetongelement med "grusig" yta. Portar av mahogny med smala höga glasrutor. Övriga dörrar är av gråmålat stål eller trä.
· Stomme: Lättbetong (ej belagt)
· Lägenhetsstorlekar: 3-4 rok
Trapphusen har marmorgolv.

KOMMENTAR
Husen är välbevarade med bibehållna material och volymer. De är sparsmakat gestaltade med en diskret färgsättning. De indragna entréerna och balkongerna bidrar till den sparsmakade gestaltningen.