Stäng fönster Stockholm kn, FÅGELHOLMEN 8 SKÄRHOLMEN

Klassificering: Gult

INVENTERING 1999
OMRÅDE
Fågelholmen 1 innehåller en liten panncentral som ligger i skogsbrynet nedanför höjden i nordvästra Skärholmen.

Panncentralen ligger i anslutning till skivhusen i Fågelholmen, med en asfalterad parkering i öster och ett skogsparti i väster. Den är nära nog inbäddad i grönska.

BYGGNAD
· Våningar: 1.
· Tak: Pulpettak täckt med galvaniserad plåt, gröna plåtklädda murkrön.
· Fasad: Ljus ädelputs.
· Sockel: Grå spritputs.
· Fönster: Fönsterband med gråmålad omfattning i stål.
· Entré: Port av gråmålad ribbpanel med övre glasparti. Skärmtak med sidoväggar av grå korrugerad aluminiumplåt.
· Stomme: Betong och lättbetong.
Panncentralen är en liten byggnad i en våning i suterräng. Den är vänd mot öster, och maskinhallen har en uppglasad fasad. Ingången ligger på den södra gaveln. Den fristående skorstenen som är placerad norr om byggnaden är mycket hög och är uppförd i räfflad betong.

KOMMENTAR
Liksom många andra liknande anläggningar har denna panncentral ett stramt och funktionellt formspråk.