Stäng fönster Göteborg kn, HJÄLLBO 36:1 HAMMARKULLEN

OMRÅDE
Området omfattar ett större daghem beläget i Hammarkullens centrum i stadsdelen Hjällbos norra del. Daghemmet är beläget mellan tre större bostadsområden och längs det centrala stråk som utgör Hammarkullens centrum och som i söder leder till bostadsområdet Sandeslätt. Det är omgivet av ett flertal skivhus med bostäder, lägre affärsbyggnader och en servicebyggnad.

BYGGNADER
Daghemmet omges av en väl tilltagen, inhägnad gård som rymmer såväl lekplatser som förråd. Byggnaden består av två stycken en- till tvåvånings byggnader med valmade sadeltak som binds samman av en tredje byggnadskropp med pulpettak. Byggnadens plan är S-formad och sträcker sig i nord-sydlig och öst-västlig riktning. Byggnaden är uppförd med regelstomme och fasader klädda med rödmålad lockpanel. Vid takfoten avslutas fasaderna med ett parti vitmålad panel. Taken är belagda med betongtakpannor respektive papp.

Våningar: 1/2
Stomme/konstruktion: trä
Fasad: träpanel
Fasadfärg: vitt/rött
Takform: valmat sadeltak/pulpet
Takmaterial: papp/betongpannor
Utvändiga detaljer: övertäckt gång, skärmtak

Byggnadens relativt stora vita enluftsfönster är oregelbundet placerade, men samlade till mindre grupper där också överliggande vädringslufter ingår. Längs den tvärställda sammanlänkande byggnadskroppens södra sida löper en verandalik övertäckt gång. Entréerna i den östra byggnadskroppens östra fasad skyddas av skärmtak. Åt samma håll vetter en övertäckt altan. Byggnadens ytterdörrar är av trä med glaspartier.