Stäng fönster Stockholm kn, HAGHOLMEN 3 SKÄRHOLMEN

Inventeringsdatum: 991203

Lekskolebyggnad placerad på gården i ett lamellhusområde i västra Skärholmen

OMGIVNING
Envånings länga placerad i ost-västlig riktning på en gård mitt i ett bostadsområde med lamellhus. I norr och i väster utgör byggnaden områdets gräns. Mot öster och söder finns en liten gård inhägnad av ett lågt grönt trästaket. Mot öster finns en betongplattebelagd uteplats. Mot söder består marken av sand och endel gräs. Här finns också bänkar och bord, en sandlåda samt ett lekhus i trä. Gården runtomkring är mestadels plan och inhyser lekplatser, gräs, buskar och träd. Mot väster finns en liten bergsknalle.

BYGGNAD
Huset har ett sadeltak klätt med korrugerad eternit. Taket har svarta plåtarbeten. Mot öster skjuter taket ut över uteplatsen och vilar här på ett stolpverk i vitt trä. Fasaderna har liggande ljusblå fjällpanel och vita knutar. Huset har en grå betongsockel. Tvåluftsfönster i vitt trä med en högt liggande tvärpost, placerade för sig, i par eller i band. Vita fönsterfoder. Vit altandörr i trä. Entrédörr av rosabeigemålat trä med glasad överdel samt överljus. Komplementdörrar i trä målade i samma kulör. Trappor av järngaller, till entrén med järnräcke. Ramp av tryckimpregnerat trä.

Byggnaden har ett eget annorlunda uttryck och utgör en miljöskapande faktor i området.