Stäng fönster Stockholm kn, MÅSHOLMEN 25 SKÄRHOLMEN

Klassificering: Gult

INVENTERING 1999
Prince Philip hotel, inventerat 991228

Hotellanläggning i söder om Skärholmens centrum

Anläggningen ligger i ett mindre arbetsplatsområde söder om Skärholmens centrum. Ekholmsvägen skär igenom arbetsplatsområdet i öst-västlig riktning. Arbetsplatsområdet avgränsas mot det kommersiella centrumet i norr av Vårbergsvägen. Måsholmen 25 gränsar i söder mot Ekholmsvägen och en bilvårdsanläggning, i väster mot Oxholmsgränd och en kontorsfastighet, i norr mot en servicegata och Vårbergsvägen samt i öster mot en påfartsramp och en parkeringsplats. Bortanför detta går Skärholmsvägen och E4:an. Marken framför husets östra och södra sida är gräsbevuxen. Mot söder är det en buskbevuxen slänt. Mot norr är det en gata med trottoar och mot väster lite buskar och gräs samt en asfalterad plan. Anläggningen har sin huvudentré mot väster och det finns parkering både på den västra och den östra sidan.

BYGGNAD
· Våningar: 4 vån
· Tak: Mansardtak, valmat, blå korrugerad plåt, något neddragen taklist.
· Fasad: BV; Mörkblåa glasskivor i lister av guldeloxerad aluminium mellan vita betongpelare. Vån 1-3 tr; Kvadratiska betongelement med yta av vit slipad marmormosaik. Elementen har fasade kanter in mot en kvadratisk fönsteröppning.
· Sockel: Betong.
· Fönster: Enlufts och tvålufts med sidoställd mittpost, i bottenvåningen höga fönsterband i listverk av guldeloxerad aluminium, med fyllningar nedtill, och ibland upptill, av mörkblått skivmaterial. Mot öster på BV, samt mot söder på BV och på 1 tr, sitter mörkblåa markiser monterade vid fönstren.
· Entré: Utbyggd luftsluss med bärande pelare och överliggare av betong med yta av vit slipad marmormosaik och med väggar och dörrar av glasfyllda guldeloxerade aluminiumpartier.
· Stomme: Betong.
Fyravånings hotellbyggnad med U-formad plan. Mot öster finns en envånings utbyggnad med bärande pelare och överliggare av fasettslipad betong med yta av vit slipad marmormosaik.

KOMMENTAR
Byggnaden är individuellt gestaltad med sina inverterat fasettslipade fasadelement. Materialen och kulörerna är rent och strikt hållna med enbart vit slipad betong, blått glas, guldeloxerad aluminium samt det blå taket.