Stäng fönster Stockholm kn, GRANHOLMEN 3 SKÄRHOLMEN

Klassificering: Gult

INVENTERING 1999
Inventeringsdatum: 991222

OMRÅDE
Området, som inrymmer ett envånings fritidshem med suterrängvåning, är beläget i den norra delen av höjden norr om Skärholmens centrum.

Fritidshemmet ligger strax norr om skivhusen i kvarteret Granholmen 2. I öster avgränsas kvarteret av en parkeringsplats i anslutning till Ekholmsvägen. Norr och söder om området finns gångvägar som leder västerut till skolan i kvarteret Granholmen 1. Fritidshemmet är placerat på en låg kulle, med en delvis asfalterad lekyta direkt väster om byggnaden, här finns lekredskap samt ett staket. I området finns låga buskage, några höga tallar samt lövträd och små partier med berg i dagen.

· Våningar: 1 med suterrängvåning.
· Tak: sadeltak, plåttäckt.
· Fasad: stående träpanel, vitgrönmålad.
· Fönster: tvåluftsfönster med tvärpost i beigegult trä. Fönstren är tätt placerade.
· Entré: två dörrar placerade i lägre sadeltaksförsedda utbyggnader på gavlarna, dessa är försedda med sidoljus och skärmtak i korrugerad plåt. Ytterligare två dörrar finns på byggnadens västra fasad, dessa har uppglasad överdel. Alla dörrar är utförda i beigegul träpanel.
· Stomme: ej utrett.

Byggnadens suterrängvåning vetter åt öster. I området finns dessutom två smärre sop- och förrådsbyggnader.

KOMMENTAR
Byggnaden är uppförd i slutet av 1970-talet och avviker från den omkringliggande 1960-talsbebyggelsen genom materialval och formspråk.