Stäng fönster Stockholm kn, HÄLLSÄTRA 3 SÄTRA

Klassificering: Gult

INVENTERING 1999

Byggnad innehållade lager, kontor och butik i Sätra industriområde.

Rektangulär tvåvåningsbyggnad med suterräng placerad i östra delen av Sätra industriområde. Byggnaden omges på alla sidor av asfalterade ytor och parkeringsplatser. Ett högt gunnebostängsel inhägnar området från nordöstra till sydöstra hörnet. En trädrad skärmar sparsamt av området mot Stensätravägen i norr.

BYGGNAD
· Våningar: 2
· Tak: Sadeltak ( flera parallella takåsar), pulpettak. Takmaterial ej utrett. Plåtinklätt murkrön.
· Fasad: Rött tegel, korrugerad brunmålad plåt.
· Sockel: Platsgjuten obehandlad betong.
· Fönster: Enlufts, brunmålat trä. Vissa med bröstningar i rött skivmaterial.
· Entré: Uppglasad dörr i aluminium, brun, sidoljus. Vindfång med sidor i tegel. Skärmtak med ljuslåda.
· Stomme: Ej utrett
· Förändringar: Dörrar har bytts ut, nya skärmtak.

Byggnaden består av två byggnadskroppar, en lägre, kontor, och en högre lager/butik. Entrén till kontorsdelen är placerad på västfasaden intill byggnadens nordvästra hörn. Till entrén leder trappa och ramp av betongplattor. Vindfånget är byggt i ett hörn som bildas av att en murskiva, lik fasad, skjuter vinkelrät ut från fasaden. Vindfång, samt yttre och inre entrédörrar är av silvereloxerad aluminium och uppglasade. På västfasaden finns lastkajer i betong med skärmtak i korrugerad plåt och lastportar i silvereloxerad aluminium.

KOMMENTAR
Utmärkande för byggnaden är den slutna formen och den kraftiga materialverkan. På detaljnivå bör det välbevarade vindfånget till kontorsdelen noteras.

BYGGNAD
· Våningar: 2