Stäng fönster Stockholm kn, STENSÄTRA 7 SÄTRA

Klassificering: Gult

INVENTERING 1999
Byggnad innehållande lager och kontor i Sätra industriområde.

Byggnaden, som består av två byggnadskroppar, en större innehållande lager och en mindre innehållande kontor, är belägen i nordöstra delen av Sätra industriområde. Den västra långsidan ansluter till tvätteriet (kv. Stensätra 17) och mellan husen finns bara en smal markremsa bevuxen med gräs och sly. På övriga sidor omges byggnaden av asfalt; i sydväst av en väg, i nordost och nordväst av last- och parkeringsplatser. Dock finns i nordväst även ett kuperat parti med gräs och en stuga. I anslutning till byggnaden, mot nordost, finns två stora tält. Ett högt gunnebostängsel omger området.

· Våningar: 2, 3
· Tak: Motfallstak, takmaterial ej utrett, plåtinklädd takfot.
· Fasad: Korrugerad plåt (brun och röd), betongelement.
· Sockel: Platsgjuten betong.
· Fönster: Enluftsfönster och fönsterband. Silvereloxerad aluminium och plast (vita).
· Entré: Dörr i trä.
· Stomme: Ej utrett.
· Förändringar: Diverse om- och tillbyggnader, byte av fönster m.m.

Hela den nordöstra långsidan upptas av lastkajer i betong och trä med tillhörande lastportar i aluminium. Ovan lastkajerna finns skrämtak i korrugerad plåt som hålls av kraftiga järnstag. Intill nordöstra hörnet finns en hög markplacerad skorsten i plåt. Den byggnadskropp som innehåller kontorsdelen upptar den nordvästligaste delen av byggnaden. Centralt på gaveln är ett utanpåliggande trapp/hisstorn placerat i vars nederdel entrén är förlagd. Sockeln är putsad. Den i nordväst placerade stugan har rektangulär planform och är orienterad i nordostsydvästlig riktning. Taket är brutet och belagt med betongpannor. Byggnaden är klädd med stående brunbetsad panel och har bruna träfönster av en- och treluftstyp. Även dörren är av trä och brunbetsad.

KOMMENTAR
Karakteristiskt för byggnaden är den tydliga uppdelningen mellan den slutna lagerdelen och den öppna kontorsdelen. På detaljnivå präglas bygganden av senare ombyggnader.