Stäng fönster Stockholm kn, KLUBBHOLMEN 2 SKÄRHOLMEN

BYGGNADEN ÄR RIVEN, NY BYGGNAD PÅ PLATSEN

INVENTERING 1999

· Daghemsbyggnad mitt i ett stort bostadsområde väster om Skärholmens centrum.

Envåningsbyggnad placerad i södra delen av det naturmarksstråk som löper genom det stora lamellhusområdet väster om Skärholmens centrum. Ett trästaket omger byggnaden från nordvästra till nordöstra hörnet, och innanför staketet är marken bevuxen med gräs, buskar och några träd. Entréerna, tre stycken, kan nås från Skärholmsstigen i väster, Portholmsgången i söder och från en entrégata i nordost. I nordvästra hörnet sluttar terrängen brant uppåt. Vid sidan av det egentliga daghemsbyggnaden finns fyra små förrådsbyggnader samt diverse lekredskap.

BYGGNAD
· Tak: Sätteritak med svart plåt.
· Fasad: Rödmålad locklistpanel.
· Sockel: Platsgjuten betong
· Fönster: En- och tvåluftsfönster, beige. Franska fönster, beige.
· Entré: Skärmtak i svart plåt, enkeldörr i ek med två cirkulära fönster, sidoljus.
· Stomme: Trä

I nordvästra hörnet är byggnaden förhöjd vilket gör att takformen blir annorlunda än på resten av byggnaden.
På ömse sidor om den centralt placerade entrén på sydsidan finns trädäck med skärmtak av svart plåt. Dessa kan nås direkt från innanförliggande rum genom franska fönster. Alla förrådsbyggnaderna har sadeltak och träpanel. Två är rödmålade, två är gråmålade.

KOMMENTAR
Byggnaden är uppförd på platsen för ett daghem med korsformad planform från 1965-69. Ark: Kjell Abramsson.