Stäng fönster Malmö kn, KÄRVEN 1 M.FL. ALMHÖG

Beskrivning
Området består av kvarteret Kärven med nio hus i fyra våningar. De fungerar som en övergång mellan kvarteret Stråets höga skivhus och Almhögs egnahemsområde. Husen ritades 1958 av HSB i Malmö och uppfördes under 195859.
Längst i väster närmast den trafikerade Munkhättegatan bildar fyra lamellhus en kringbyggd gård, länkade med dekorativa murar. Kvarterets övriga hus står i två förskjutna rader, i öst-västlig riktning, mot områdets centrala grönyta Almängen.
Kvarterets byggnader är typiska för det sena 1950-talet: enkla byggnadsvolymer med gult tegel i fasaden, flackt papptäckt sadeltak som avslutas i liv med gaveln, små, delvis indragna balkonger och kvadratiska enluftsfönster. Trapphusen är markerade med tegel och puts på varierande sätt vilket skapar en viss dynamik. Entréerna markeras dessutom med en sinnrik entrébyggnad med inbyggda soprum. Dessa är till formen bevarade i formen på flertalet hus men har i några fall fått en ny inklädnad. Husen har för övrigt genomgått olika förändringar beroende på bostadsrättsförening.
Planlösningarna utgörs av trespännare med lägenheter på två och tre rum och kök samt en fyra i vardera plan. Gårdarna mellan husen är välvårdade och lummigt gröna.