Stäng fönster Göteborg kn, JÄRNBROTT 160:1 KAVERÖS

OMRÅDE
Kaverös kyrka är högt belägen vid Orkestergatan strax väster om spårvägen. Den omges av lågväxande barrskog och nakna bergknallar. Ett fristående klocktorn av grönlaserat trä med två klockor är placerat vid byggnadens sydvästra hörn. På västra sidan av Orkestergatan ligger församlingshemmet som är en träpaneltäckt envåningsbyggnad med papptäckt sadeltak.

BYGGNADER
Kyrkobyggnaden är uppförd med en regelstomme, i en våning med hög sockelvåning av betong. Taket är ett spetsigt plåttäckt pulpettak. Enligt bygglovarkivet skall taket ursprungligen ha varit pappklätt.

Stomme/konstruktion: träregelverk
Fasad: träpanel
Fasadfärg: grön
Takform: pulpettak
Takmaterial: plåt
Utvändiga detaljer: hög sockelvåning, smäcker portik med träpelare framför entrén

Själva byggnaden består av flera sammanfogade huskroppar. Sockelvåningen har fasader av rå, gjuten betong men i övrigt är byggnaden klädd med stående och liggande träpanel som är ömsom grönmålad ömsom laserad. Huvudentrén vetter mot norr och ligger indragen i en portik med slanka träpelare. Entrén består av en trären pardörr med speglar av glas. En mindre entré vetter mot gatan. Mot sydöst reser sig ett stort fönsterparti infattat i bruna fönsterbågar. Fönstren släpper sannolikt in ljus i den stora kyrkosalen.