Stäng fönster Göteborg kn, JÄRNBROTT 155:3 KAVERÖS

OMRÅDE
Området är beläget i nordvästra delen av Kaverös. Väster- och söderut breder Ruddalens vilda natur ut sig och i norr reser sig Högsbohöjds bostadskomplex. I öster ligger ett stort flerbostadsområde som uppfördes på 1960-talet. Skolan ligger mitt emellan två skogssjöar och genom området löper en gångväg som används flitigt av traktens joggare och hundägare. Terrängen kring området är mycket kuperad men just där skolbyggnaderna är belägna är marken flack. Bebyggelsen består av tre byggnader varav en inrymmer gymnastiksal, en annan matsal och samlingsrum och den tredje klassrum. Byggnaderna är grupperade kring en stor skolgård som korsas av gångvägen. Den asfalterade skolgården präglas av skogsdungar med tall och björk samt en stor lekplats. På gårdens östra sida finns en boulebana som skolbarnen, enligt en lärarinna, delar med "de engagerade boulespelarna från bostadsområdet intill".

Byggnaderna är uppförda i en eller två våningar med fasader i tegel.

Våningar 1-2
Stomme/konstruktion uppgift saknas
Fasad tegel
Fasadfärg mörkbrunt
Takform sadel
Takmaterial papp
Utvändiga detaljer träfönster, skärmtak utefter klassrumsbyggnadens östfasad.

En bred trappa leder upp till byggnaden med matsal och samlingslokal vilken är placerad i suterräng. Gymnastiksalsbyggnadens söderfasad, gymnastikbyggnaden har stora fönster som vetter mot gården.

Skolan är för närvarande nedläggningshotad.