Stäng fönster Göteborg kn, JÄRNBROTT 106:3 KAVERÖS

OMRÅDE
På den stora grässlänten mellan Klarinettgatan, Ruddalens friluftsområde och Basungatan ligger före detta Kaverös skola som för närvarande inhyser en ungdomsmottagning. Skolan består av ett flertal långsträckta byggnader, uppförda i en våning och små annex som är parallellt placerade i förhållande till varandra.

BYGGNADER
Samtliga byggnader uppfördes med en stomme av trä och isolering av komprimerat kutterspån. Fasaden är täckt med grå plastpanel, förutom under fönstren där fasaden är klädd med röd träpanel. Fönstren är placerade i band utmed fasaden. Byggnaderna kröns av flacka sadeltak klädda med asfaltpapp.

Stomme/konstruktion: träregel
Fasad: plast
Fasadfärg: grå, röd
Takform: sadeltak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: fönsterband, skärmtakstäckta gångar mellan byggnaderna

Kaverösskolan uppfördes som en lågstadieskola. Enligt bygglovet var husen ursprungligen klädda med ugnslackerad aluminiumplåt. Sannolikt är att den nuvarande beklädnaden tillkom 1984 då byggnaderna tilläggsisolerades.