Stäng fönster Göteborg kn, JÄRNBROTT 128:1 HÖGSBOTORP

OMRÅDE
Skolområdet är beläget mellan skivhusen vid Marklandsgatan och lamellhusen vid Kapplandsgatan, skolbyggnaderna är placerade i nord-sydlig riktning.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av ett flertal skolbyggnader, samtliga uppförda i en våning med bjälklagsbärande innerväggar bestående av en och en halv stens tegel och ytterväggar klädda med gult fasadtegel. Husen vilar på en grå betonggrund. Byggnaderna kröns av sadeltak med betongpannor.

Våningar: 3-4
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: puts
Fasadfärg: beige, grön, engelskt röd
Takform: sadeltak
Takmaterial: tegel
Utvändiga detaljer: kopparfält på fasaden

Fönstren är regelbundet placerade utmed fasadlivet. Byggnaderna artikuleras av små rektangulära kopparfält som är placerade på fasaden. Skolbyggnaderna har genomgått ett flertal till- och ombyggnader under senare tid, bland annat 1983, 1991 och 1993.

Skolgården omgärdas av ett högt stängsel och buskar. Gården utgörs av en stor asfalterad yta med en bollplan och ett par mindre lekplatser.