Stäng fönster Göteborg kn, KÄRRA 47:1 M.FL. KÄRRA

OMRÅDE
Området är beläget i södra delen av Kärra och sträcker ut sig på östra sidan av huvudgatan Lillekärr Södra. Bebyggelsen består av småhus som är placerade utefter mindre matargator vilka leder in till bebyggelsen från Lillekärr Södra. Området, som är vidsträckt och svårt att överblicka, avgränsas i söder av Nortagenevägen, i väster av Lillekärr södra, i öster av Kärravägen och i norr av sjukhem och skolområden. I nära anslutning till bebyggelsen, längst söderut mellan Nortagenevägen och Lillekärr Södra ligger flera garagelängor och parkeringsplatser. Det omkringliggande landskapet är böljande till sin karaktär med en ravin som skär i väst-östlig riktning genom områdets norra del. Området präglas av slingrande gångstråk och ett flertal små gräsytor. I området finns även enstaka äldre villor.

Bebyggelsen består av hus i suterräng, småhus och kedjehus i ett respektive ett och ett halvt plan.

Våningar: 1- 1 1/2
Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: tegel och träpanel
Fasadfärg: tegel i rött, träpanel i rött, blått respektive grönt
Takform: sadeltak
Takmaterial: betongpannor
Utvändiga detaljer: små sophus vid entréerna, små privata uteplatser kring husen

Bebyggelsen i området består av tre snarlika byggnadstyper uppförda i ett plan, ett och ett halvt plan samt hus belägna i suterräng och består av två våningar. Husens fönster är, liksom entréerna, placerade i fasadlivet. Småhusens exteriör uppvisar, förutom färgsättningen av trädetaljer, viss variation. Entréerna, som är placerade åt söder och ursprungligen bestod av en enkel dörr, har på ett flertal av husen byggts till med en liten veranda. Små trädgårdstäppor omger husens fram- och baksida, kedjehusen är sammanbyggda med en liten förrådsbyggnad.

KOMMENTAR
Ett förhållandevis stort och tidstypiskt småhusområde, karaktäristiskt för den här typen av miljö, från 1970-talets början.