Stäng fönster Göteborg kn, KÄRRA 41:1 M.FL. KÄRRA

OMRÅDE
Bebyggelsen består av 14 radhuslängor från 1960-talets början som är belägna i östra delen av Kärra. Radhusen avgränsas i norr av ett kedjehusområde från 1980-talet, i väster av en telestationsbyggnad och gatan Lillekärr Södra, i öster av ett annat radhusområde och i söder av Kärraskolan. Området är flackt till sin karaktär och består till största delen av asfalterade och grusade stråk, där det även finns ett par mindre lekplatser. I nära anslutning, söder om bebyggelsen, är flera garage och parkeringsplatser lokaliserade.

Byggnaderna består av radhus uppförda i två våningar under flacka sadeltak.

Stomme: regelstomme
Fasad: liggande och stående träpanel
Fasadfärg: gult, brunt
Takform: sadeltak
Takmaterial: korrugerad eternit
Utvändiga detaljer: förrådsutrymmen som är kopplade till radhuslängorna, små privata med gårdar planteringar

Bebyggelsen består av flera källarlösa radhus med förrådsutrymmen vid husens entréer. Radhusen vilar på en obehandlad betongsockel och är två våningar höga. Fönstren är, liksom entréerna, regelbundet placerade i liv med fasaden. Radhusens balkonger är däremot indragna och vetter åt öster. Fasaderna är klädda med stående och liggande träpanel och färgsättningen varierar mellan brunt och gult. Radhusen är placerade i öst-västlig riktning och har små trädgårdar vid husens båda sidor. Bebyggelsen har genom åren genomgått små förändringar, 1975 och 1977 byggdes radhusens gavlar och tak om. Vidare förändrades fasaden 1999, då den målades med ny färg. Murgröna pryder delar av fasaden.

KOMMENTAR
Radhusen är intakta och förhållandes välskötta. För den verkliga entusiasten kan poängteras att radhusens balkonger är av så kallad Kaiserdecke-modell, vilket betyder att balkongen har en betongavjämning som är stålslipad.