Stäng fönster Göteborg kn, KÄRRA 69:1 M.FL. KÄRRA

OMRÅDE
Radhusen är belägna i östra delen av Kärra och avgränsas i norr av ett kedjehusområde från 1980-talet, i väster av ett sjukhem och radhusbebyggelse, i öster av Orrekullagatan och i söder av ett småhusområde. Bebyggelsen består av en mängd radhuslängor och atriumhus grupperade kring ett par större gårdar från 1970-talets början. Den omkringliggande terrängen består av en svagt sluttande grässlänt ner mot Göta älv. I husens närhet är flera garage och parkeringsplatser lokaliserade.

Bebyggelsen består av radhus och atriumhus.

Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: stående träpanel
Fasadfärg: varierar i olika pastellfärger
Takform: pulpettak
Takmaterial: papp/eternit
Utvändiga detaljer: -

Bebyggelsen i området består av cirka 190 radhus och 20 atriumhus. Husen är placerade i öst-västlig riktning respektive nord-sydlig riktning och har små trädgårdstäppor. Byggnaderna är uppförda i en respektive två våningar. I området finns två större gårdar med diverse lekanordningar kring vilka radhusen är byggda. Radhusens fönster är, liksom entréerna, regelbundet placerade i liv med fasaden. Detta gäller även för atriumhusen med den skillnaden att det där handlar om fönsterband. Radhusens balkonger är indragna och placerade på fasadsidan som vetter utåt, från gården. Fasaderna är klädda med stående träpanel och deras färgsättning varierar.

KOMMENTAR
Ett tidstypiskt och förhållandevis stort område från 1970-talets början. Inga förändringar har skett och radhusens ursprungliga uttryck är intakt.