Stäng fönster Göteborg kn, SÄVENÄS 123:1 SÄVENÄS

OMRÅDE
Området är beläget i södra delen av Sävenäs och gränsar till det stora strövområdet kring Delsjön och Härlanda tjärn. En gata kallad Träringen avgränsar området från flerbostadsområdet i norr. I övriga väderstreck omges området av tallskog. Terrängen sluttar svagt mot väst.

Bebyggelsen består av fem parallellställda radhus, uppförda i två våningar, med säckgator som skjuter in mellan längorna. Entréer och garage vetter mot öster medan trädgårdarna vänder sig åt väster.

Radhusen är uppförda i två våningar under sadeltak.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel, eternitskivor, puts
Fasadfärg röd, vit
Takform sadeltak
Takmaterial: tegel
Utvändiga detaljer: små, svagt utskjutande balkonger med stålfront, entrétrappor med smidesräcken

Varje radhuslänga inrymmer sju bostäder. Lisener av tegel och eternittäckta fasadpartier delar in trädgårdsfasaderna i sektioner. Entréerna är förlagda till ett fasadparti bakom de utskjutande garagebyggnaderna. Radhusens fönster är av tvåluftstyp med undantag av vardagsrumsfönstret i bottenvåningen som är ett perspektivfönster. Mot trädgårdarna vetter små balkonger med smäckra stålräcken.

Området är välbevarat och tidstypiskt.