Stäng fönster Göteborg kn, TUVE 50:2 M.FL. TUVE

OMRÅDE
Området är beläget i södra delen av Tuve. Västerut reser sig ett bergigt skogsparti som skiljer området från ett större radhuskomplex uppfört 1971. I öster och söder sträcker sig Gunnestorpsvägen och i norr avgränsas området av ett flerbostadsområde, också det från 1971.

Bebyggelsen består av radhus, drygt 140 lägenheter uppdelade på 26 längor med fyra till sex lägenheter i varje länga. Längorna är placerade i nord-sydlig eller öst-västlig riktning med trädgårdarna åt söder eller öster. I området finns ett flertal mindre platsbildningar och i norr finns en lekplats med gungor och sandlådor. De smala gångpassagerna som löper mellan huslängorna är asfalterade. I öster, utanför bostadsområdet ligger garagelängor. Terrängen i området är flack och bebyggelsen mycket tät.

Radhusen är uppförda i två våningar under flacka, nästan platta pulpettak.

Stomme/konstruktion: träregelstomme
Fasad: träpanel, liggande och stående
Fasadfärg: varierar, en färgskala per huslänga, vit, röd, grå är vanliga
Takform: flackt pulpettak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: stora bruna enluftsfönster med karmar i avvikande färg exempelvis vitt eller blått, förrådsbyggnad som vetter mot allmän gångpassage

Trädgårdarna vetter åt ett håll och entréerna åt ett annat. Entréerna nås via en liten trappa och själva dörrarna av olika typ, men samtliga är enkla trädörrar med sidoljus. Många skyddas av små plana regntak som vilar på smäckra stolpar. Förrådsbyggnaderna, som ligger i liv med gångpassagerna ett stycke från radhusen, har flacka papptäckta pulpettak. Mellan förråden och huslängan skapas en liten skyddad uteplats. Några av radhusägarna har bytt sina fönster mot likformiga av aluminium. Andra har behållit de ursprungliga träfönstren med sina vertikala vädringsgaller. Inga stora förändringar har emellertid skett i området.

KOMMENTAR
Området är välbevarat både vad gäller struktur som detaljer. Det är dessutom trivsamt med täta gångstråk mellan husen.