Stäng fönster Göteborg kn, JÄRNBROTT 36:1 M.FL. JÄRNBROTT

OMRÅDE
Området ligger i stadsdelen Järnbrotts sydöstra del och består av ett antal radhus belägna kring Elektrongatan, Radiomastgatan och Sändaregatan. Mellan radhuslängorna ligger garagelängor som har placerats på snedden med garageportarna mot radhusens entréfasad. Mindre trädgårdar skapas i utrymmet mellan hus och bakre garagevägg. Bebyggelsen sträcker sig över östra och västra sidan av Antenngatan.

BYGGNADER
Radhusen är av två typer. Den ena typen är två och en halv våningar hög den andra är två våningar utan inredd vind. Fasadmaterialet varierar, vanligast är stående träpanel och eternit i olika färger. Husen är uppförda med regelstomme och kröns av sadeltak där täckningen skiftar mellan betong- och tegelpannor.

Våningar: 2-2 1/2
Stomme/Konstruktion: träreglar
Fasad: träpanel, eternit
Fasadfärg: varierar
Takform: sadeltak
Takmaterial: betongpannor, tegel
Utvändiga detaljer: se nedan

Den ena radhustypen har ett säreget asymmetriskt sadeltak. En liten trappa leder upp till entréerna som är placerade i fasadlivet och kröns av ett litet skärmtak. Vissa av radhusen har tilläggsisolerats under tiden som gått sedan de byggdes. Några av de radhus som uppfördes 1951 försågs med eternitfasader redan 1955, exempelvis fastighet 36:1. Fastighet 112:1 som uppfördes 1955 kläddes med Malmex fasadplattor 1959.

KOMMENTAR
Området präglas fortfarande av 1950-talets detaljkänsla i form av bland annat smäckra smidesräcken och trädgårdsstaket.