Stäng fönster Göteborg kn, JÄRNBROTT 15:3 JÄRNBROTT

OMRÅDE
Området är beläget i nordöstra delen av Järnbrott och begränsas i norr av Marconimotet, i söder av Radiotorget, i väster av Antenngatan och i öster av Dag Hammarsköldsleden. Bebyggelsen består av tre huskroppar som är belägna utefter Antenngatans östra sida. Byggnaderna är förlagda i nord-sydlig riktning på ett svagt krön. Den omkringliggande miljön utgörs av plan mark. Längs fasaden som vetter mot Dag Hammarsköldsleden finns en garagelänga och ett flertal parkeringsplatser anordnade. Där finns också små gårdar i anslutning till varje byggnadskropp. Gårdarna består av gräsmattor, träd och buskar. Där finns piskställningar, gungor och bänkar utplacerade. Ytterligare en bit öster om bebyggelsen sträcker sig en cykelbana som förbinder Järnbrott med Högsbo industriområde.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av tre röda tegellameller i tre våningar där fönstren är regelbundet placerade i fasadlivet.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: röd
Takform: sadeltak
Takmaterial: tegel
Utvändiga detaljer: takgesimser av tegel, gråputsat burspråk markerar trapphusen, utskjutande och inbyggda entréer med sopstationer, utskjutande balkonger med grå plåtfronter.

Balkongerna har avfasade hörn med plåtfronter som öppnar sig i en grå gallerkonstruktion i det ena hörnet. Utvändiga trappor leder ner till källarvåningen. Garagebyggnader revs 1970 och 1984 tilläggsisolerades bostadshusens gavelpartier och fick ny tegeltäckning Entréerna liksom fönstren är utbytta och av aluminium.

KOMMENTAR
Området har genomgått en del smärre förändringar vilket delvis omdanat dess ursprungliga karaktär, exempelvis tilläggsisoleringen och de utbytta dörrarna. I övrigt verkar det vara ett lugnt och trivsamt område där det enda negativa kanske är närheten till den stora motorleden i öst.