Stäng fönster Göteborg kn, JÄRNBROTT 7:4 JÄRNBROTT

OMRÅDE
Området är beläget mellan Bilradiogatan och Rundradiogatan i stadsdelen Järnbrott sydöstra del. Det omges av ett flertal lamellhus samt fyra punkthus. Det stängselinramade området rymmer förutom en daghemsbyggnad diverse lekanordningar, baracker och bänkar. Den böljande topografin, där berget går i dagen på flera ställen, ger området en trivsam karaktär. Daghemmet är byggt kring en mindre innergård vilken samspelar med byggnadens säregna form.

BYGGNADER
Daghemmet består av en byggnad i en våning, uppförd med ett regelverk och fasader klädda med rött fasadtegel. Byggnaden kröns av ett flackt sadeltak klätt med kopparplåt. Takets utformning av domineras av fläktanordningar och andra installationer. Ursprungligen hade taket en dubbeltäckning med Micoral- och Icopalskiffer.

Stomme/konstruktion: träregelverk
Fasad: tegel
Fasadfärg: röd
Takform: sadeltak
Takmaterial: kopparplåt
Utvändiga detaljer: -

Fönstren, respektive fönsterbanden, är symmetriskt placerade i fasadlivet. Detta gäller även dörrarna.