Stäng fönster Göteborg kn, JÄRNBROTT 164:24 ÄNGÅSSKOLAN

OMRÅDE
Skolområdet är beläget i sydvästra delen av miljön nära naturen. Den avgränsas i norr av en större grönyta vid ett flerbostadsområde, i väster av Tynneredsskolan, i öster av ett högt bergsparti och i söder av en stor öppen grönyta med asfalterade bollplaner. Närheten till naturen gör skolan till en trivsam plats för eleverna. Genom denna närhet finns möjlighet till olika aktiviteter, exempelvis diverse bollspel och andra utomhusaktiviteter.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av två huslängor med röda tegelfasader. Byggnaden kröns av ett plantak med papptäckning.

Stomme/konstruktion: betong/tegelpelare
Fasad: tegel
Fasadfärg: röd
Takform: plantak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: --

Ängåsskolan består av två byggnader uppförda i en våning. Båda har fasader av rött tegel med eternitplattor placerade ovanför fönstren. Fönstren varierar i storlek och typ och är placerade i liv med fasaden. Den ena byggnaden är placerad i väst-östlig riktning med utskjutande partier i nord-sydlig riktning. De utskjutande byggnadsdelarna bildar tre små skolgårdar med tegelmurar och arkadtak som skiljer gårdarna från utanförliggande gångstråk. Den andra byggnaden är långsmal och placerad i väst-östlig riktning. Den är belägen i suterräng och inrymmer gymnastiksal. Byggnaderna kröns av ett flackt sadeltak täckt med papp.

KOMMENTAR
Skolan är en trivsam och välplanerad anläggning med omsorgsfullt utformad arkitektur och fin avvägning mellan de små gårdarna och den stora intilliggande planen.