Stäng fönster Göteborg kn, JÄRNBROTT 2:1 M.FL. JÄRNBROTT

OMRÅDE
I sydöstra delen av Järnbrott, i närheten av Radiotorget och Björkåsskolan ligger två svängda lamellhuslängor i tre våningar med hög källarvåning. Husen, som är belägna vid foten av ett bergsparti, sträcker sig utefter Flygradiogatan.

BYGGNADER
Husens röda respektive gula tegelfasader härrör från en renovering som genomfördes på 1980-talet då byggnaderna med stor sannolikhet även tilläggsisolerades. Ursprungligen var fasaden putsad. Byggnaderna är uppförda med en stomme av betong. Sadeltaken täcks av tegel- eller betongpannor och fönstren är av pivåtyp, gjorda av aluminium med falsk mittpost.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: gul, röd
Takform: sadeltak
Takmaterial: betongpannor, tegel
Utvändiga detaljer: aluminiumfönster, ljus slätputs kring entréer , inglasade balkonger

Trapphuspartierna markeras i fasaden med hjälp av ljus slätputs. Entréerna omges av enkla granitportaler och ytterdörrarna är av trä med glasinfattningar. Några av entréerna har utskjutande, slätputsade vindskydd. Mot söder varvas stora perspektivfönster med mindre fönster med falsk mittpost. Mot söder finns också öppna balkonger med fronter av grön korrugerad plåt. I skarven mellan de röda och de gula fasadpartierna har inglasade balkonger fogats in. Inglasningen gjordes i samband med renoveringen.