Stäng fönster Göteborg kn, JÄRNBROTT 42:4 M.FL. JÄRNBROTT

OMRÅDE
Området är beläget strax söder om Radiotorgets centrumanläggning i sydöstra delen av Järnbrott, där radhus och kedjehus blandas med småvillor och hyreshus. Terrängen är flack och breder ut sig mellan Dag Hammarsköldsleden i öster och ett mindre skogsparti i väster. Området avgränsas i öster av Våglängdsgatan och i väster av Ettrörsgatan. I norr löper Elektrongatan och i söder sträcker sig en annan typ av radhuslängor.

BYGGNADER
Bebyggelsen i det aktuella området består av två parallellställda radhuslängor uppförda på regelstomme i två våningar under flacka plåttäckta sadeltak. Fasaderna är klädda med faluröd träpanel och fönstren är vita, några av trä, andra av aluminium.

Stomme/konstruktion: träreglar
Fasad: träpanel
Fasadfärg: röd
Takform: flacka sadeltak
Takmaterial: plåt
Utvändiga detaljer: trä- och aluminiumfönster, vita entrédörrar

Radhusen, som löper i öst-västlig riktning, har mindre trädgårdar som vetter mot söder medan entréerna vänder sig åt norr. En smal asfalterad gångväg sträcker sig mellan huskropparna. Entrédörrarna är vita och placerade parvis. Somliga dörrar är ursprungliga men många har bytts ut under senare tid.