Stäng fönster Göteborg kn, JÄRNBROTT 16:1 JÄRNBROTT

OMRÅDE
I sydöstra delen av stadsdelen Järnbrott, strax norr om centrumanläggningen Radiotorget, ligger ett område som bebyggts med tre punkthus.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: plåt
Fasadfärg: gul, brandgul, vit
Takform: plantak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: se nedan

Byggnaderna, som har förlagts till den tämligen kuperade terrängen ovanför torget, är uppförda av betong i sju våningar med plåtklädda fasader i vitt, gult och orange. Gula vertikala fasadpartier varvas med orange. Den vita plåten löper i smala band utefter takfot och hörn. Taken är plana och täckta med underhållsfri papp. Indragna balkonger med fronter av grå plåt artikulerar byggnaden. Stora perspektivfönster varvas med mindre enluftsfönster. I bottenvåningen finns ett fåtal garage med bruna tvådelade portar. Entréerna är något indragna i fasadlivet.

1982 genomgick punkthusen en omfattande renovering då byggnaderna tilläggsisolerades och det ursprungliga fasadmaterialet och fönstren byttes ut.