Stäng fönster Malmö kn, KATTFOTEN 1 HÅKANSTORP

Beskrivning
I kvarteret Kattfoten ligger flerbostadshus ritade av Svenska Riksbyggens Arkitektkontor år 1958. Åtta hus bildar tillsammans en rektangulär, kvartersstor gård. Länkar förbinder huskropparna med varandra, och fungerar även som passager in till den kringbyggda gården.
Byggnaderna ligger i svag sluttning, så att de har tre våningar mot gatan men fyra in mot gården. Mot gårdssidan är källarvåningen inredd med bostäder, med ett undantag där garageplatser finns i källaren. Fasadernas röda tegel kontrasterar mot de putsade gråbruna partierna (ursprungligen ädelputs) vid balkongerna. Även länkarna är putsade och försedda med ett enkelt målat mönster mot gatan. Husen kröns av sadeltak med röda tegelpannor.
Bostadshusen har genomgått vissa förändringar, men den ursprungliga karaktären är som helhet relativt bibehållen. Balkongerna, som vetter mot gårdssidan, är utbytta och några inglasade. Även ursprungliga fönster och källardörrar har ersatts av nya. Däremot är entrépartierna i original med dörrar i trä och glas och kopparplåttäckta skärmtak. Lägenheterna är vanligtvis på två rum och kök, men här finns även lägenhetsstorlekar som spänner från ettor med kokvrå upp till fem rum och kök.
Bebyggelsen i kvarteret Kattfoten utgör ett tidstypiskt bostadsområde med kopplade lameller kring ett stort gemensamt gårdsrum. Den stora innergården består av gräsmattor och planteringar, vilka korsas av stensatta gångar samt lekytor, sitt- och piskplatser.