Stäng fönster Göteborg kn, TYNNERED 34:2 TYNNERED

OMRÅDE
Området är beläget i norra delen av stadsdelen Tynnered. Det utgörs av tre byggnader som idag används för stadsdelsförvaltningens administration. Bebyggelsen omges av bostadshus i form av flerfamiljshus och enbostadshus. I anslutning till områdets norra sida ligger Johannesgården som är ett katolskt kloster, i söder finns stora fotbollsplaner.

Bebyggelsen är uppförd på plan mark vid foten av en kulle. Den utgörs av tre envånings byggnader. I mitten är den största byggnaden med två mindre hus i nordväst respektive nordost.

Ursprungligen uppfördes bebyggelsen som en grundskola, Björkhöjdsskolan, men stadsdelsförvaltningen flyttade in i lokalerna under början av 1990-talet. Markytan öster, norr och söder om byggnaderna har troligen använts som skolgård tidigare. Den norra delen utgörs idag av en parkeringsplats. Området skiljs från Johannesgården av en lövträdsdunge. Bredvid finns också en lekplats, som troligen är från uppförandetiden, med bland annat en hängbro av trä. Området avgränsas inte av staket eller dylikt och är följaktligen mycket öppet.

BYGGNADER
Alla byggnader är uppförda i en våning och har en lådliknande form p.g.s. den rektangulära utformningen och de plana taken. Utom byggnaden i nordväst som har två olika takhöjder eftersom en gymnastikhall är inrymd i den ena delen.

Stomme/konstruktion: trästomme
Fasad: lockpanel
Fasadfärg: röd
Takform: plantak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: skärmtak, förstukvistar,

Den norra byggnaden har rektangulära aluminiumfönster och vita skivklädda partier mellan fönstren som tillsammans skapar ett visuellt band i långsidornas fasader. Fasaderna avslutas uppåt med en svart takomfattning av plåt. Den sydvästra fasaden har tre röda förstukvistar av träpanel med vindfång och med blåmålade ytterdörrar av trä.
Den största byggnaden har en regelbunden och tät placering av vita enluftsfönster på båda långsidorna, skyddade av ett fast monterat solskydd av aluminium. Fasadpartiet ovanför fönstren (takstegens avslutning) är klädd med släta vita skivor. Entréerna sitter i liv med fasaden men skyddas av plana skärmtak som stöttas av trästolpar. Flertalet entrépartier är troligen ursprungliga och av rödmålad metall med glas i den övre fyllningen samt sidoljus. Huvudentrén på den nordvästra fasaden kröns av ett trekantsformat skärmtak som ytterst stöttas av en pelare.
Det tredje huset, mot sydväst, är likt det föregående förutom att det saknar skärmtak över entréerna. Utöver små rektangulära fönster som är placerade högt upp på fasaden finns även större enluftsfönster som på övriga husen.