Stäng fönster Malmö kn, KRASSEN 1 HÅKANSTORP

Beskrivning
1947 ritades ett tvåvåningshus i kvarteret Krassen av Jacobsson & Tullberg arkitektbyrå. Samma arkitekter gestaltade även omkring hälften av de enfamiljshus som vid samma tid byggdes i kvarteren Kronsippan och Kornellen. Kvarteret i övrigt präglas av egnahemsbebyggelse från 1920-talets mitt.
Byggnaden har en L-formad plan där byggnadsdelarna är något förskjutna. Den är uppförd i två våningar förutom en lägre del som kopplar de vinklade huskropparna med varandra. Här finns idag en restaurang. Ursprungligen låg här ett postkontor, som flyttade till nybyggda lokaler i det angränsande kvarteret Kardborren i början av 1980-talet. 1955 tillkom ett underjordiskt garage, vars tak utgör gård till bostadshuset.
Fasadmaterialet är gult, räfflat tegel, medan restaurangdelens fasad är täckt av ljusa stenplattor. Byggnaden har ett flackt sadeltak. De mönstermurade omfattningarna kring entrépartierna i kontrasterande rödbrunt tegel, liksom de franska balkongerna och de indragna hörnbalkongerna mot Sallerupsvägen är detaljer som ger karaktär åt den annars ganska sparsamt utsmyckade byggnaden. Lägenheterna utgörs huvudsakligen av två rum och kök. Balkongerna är troligtvis original, men entrédörrar och fönster är utbytta.