Stäng fönster Göteborg kn, TUVE 7:97 M.FL. TUVE

OMRÅDE
Radhusområdet är beläget i västra Tuve. Det avgränsas i söder av Nolehultsvägen, i väster av Västra Tuvevägen, i öster av en större gräsyta och i norr av en bergssluttning som skiljer bostäderna från det stora rasområdet från 1977. Radhusområdet präglas av små och smala gångstråk mellan huslängorna, där också garagebyggnader och parkeringsplatser finns. Radhusen har små trädgårdar både på fram- och baksidan av husen.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av radhus i två våningar med fasader av liggande och stående träpanel. Radhusen kröns av flacka sadeltak. Färgsättningen varierar mellan gult, grönt och rött.

Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: träpanel (stående, liggande)
Fasadfärg: varierar mellan gult, rött och grönt
Takform: sadeltak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: indragen balkong, små verandor och soputrymmen

Radhusen är uppförda i två våningar med flacka papptäckta sadeltak. De är placerade i öst-västlig riktning. Fasaden består av liggande och stående träpanel lagt om lott. Färgsättningen varierar mellan grönt, gult och rött. Balkongerna är indragna och bildar en liten altan under desamma. Entréerna är parvis placerade mellan små verandor med soputrymmen. Fönstren är regelbundet placerade i liv med fasaden, de är av tvåluftstyp med en liten ventilationsspringa. Radhusens gavlar är sedan 1984 tilläggsisolerade med plåt.