Stäng fönster Göteborg kn, TUVE 9:60 M.FL. TUVE KV 9-10

OMRÅDE
Bostadsområdet är placerat på en höjd i östra Tuve, strax norr om stadsdelens centrum. Det avgränsas i söder av Tuve torg, i öster av Nolehultsvägen, i väster av Västra Tuvevägen och i norr av ett radhusområde vid Norumsgärde. Den omgivande terrängen är kuperad med stora gröna partier och berg som går i dagen. Mitt i bostadsområdet är en stor öppen grönyta bevarad som närmast påminner om ett äldre kulturlandskap. Bostadshusens disposition skapar flera gårdsbildningar i området. Dessa innehåller små lekplatser, bord, bänkar, planteringar och bollplaner. Kring områdets yttre delar finns daghem, parkeringsdäck och parkeringsplatser förlagda.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av 10 lamellhuskroppar, byggda i suterräng, i tre till fyra våningar med fasader av tegel . Byggnaderna kröns av papptäckta sadeltak och vilar på spritputsade socklar.

Våningar: 3-4
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: röd
Takform: sadeltak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: balkonger, burspråk, entré

Fönstren, som är av tvåluftstyp, är regelbundet placerade i fasaden. Balkongerna är utskjutande med vita plåtfronter och parvis placerade. Balkongerna vetter in mot husens gårdar. Vissa av byggnadernas gavlar har burspråk och är inklädda med korrugerad plåt. Entréerna är något indragna med en pergolaliknande konstruktion som vindfång. Tre byggnadskroppar är ordnade så att de skapar mer eller mindre slutna gårdar, medan de övriga är raka lameller. Flera av lägenheterna som är placerade i byggnadernas bottenvåningar har små privata täppor. I vissa hus finns genomgångar från parkeringsplatserna in till gårdarna mellan bebyggelsen.