Stäng fönster Göteborg kn, TUVE 10:114 TUVE

OMRÅDE
Området är lokaliserat till centrala delarna av Tuve, öster om stadsdelens torg. Det avgränsas i norr av ett skogsparti beläget på en höjd, i väster av Lilleskogsvägen, i öster av Ängsskogsvägen och i söder av Glöstorpsvägen. Mellan husen finns en större gårdsyta med gräsbeläggning och lekplats samt ett par små bersåer. Denna yta fungerar som rekreationsyta och oas för de boende.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av två radhuslängor och tre lofthuslängor. Fasaderna på radhusen består av gul och brun locklistpanel. Loftgångshusens fasader är av gul och brun locklistpanel samt gul korrugerad plåt ut mot gatan. Byggnaderna kröns av flacka plåttäckta sadeltak.

Radhusen
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: träpanel
Fasadfärg: gul och brun
Takform: sadeltak
Takmaterial: plåt (ursprungligen papp)
Utvändiga detaljer: förråd, balkonger

Loftgångshusen
Fasad: träpanel, korrugerad plåt
Takform: sadeltak
Utvändiga detaljer: loftgång, järntrappa

Radhuslängorna är två till antalet. De är förlagda i öst-västlig och nord-sydlig riktning. Fasaden består av en gul locklistpanel i trä med bruna balkongfronter. Balkongerna är indragna och skapar därmed en liten altan inunder. Vidare täcker fönsterband större delen av fasadpartiet åt gården och mot Lilleskogsvägen är enluftsfönster regelbundet placerade i liv med fasaden. Trädgårdarna, som vetter mot den gemensamma gården, avgränsas av spaljéer. Mot gatan avgränsas de små privata gårdarna av utskjutande förrådsbyggnader. Gårdarna inramas av ett vit trästaket. På sidan av förrådsbyggnaderna är radhusens entréer placerade. De består av en enkel trädörr.

Loftgångshusen är tre till antalet och placerade i nord-sydlig riktning. Husens fasader som vetter mot gården utgörs av gul locklistpanel. Fönstren är regelbundet placerade i liv med fasaden och parvis placerade in mot gården. Byggnadernas fönster består av två typer, dels tvåluftsfönster mot gården och enluftsfönster mot gatan. Mot gården består fasaden av gul korrugerad plåt och en loftgång med en front av stående brun träpanel. Loftgången bildar en arkadgång på gatuplanet där entréerna till lägenheterna på nedre plan är placerade. Loftgångarna bärs upp av vita konsoler och svarta fyrkantiga stålpelare. Loftgångshusens gavlar är gråa, tilläggsisolerade och spritputsade. Detta ägde rum 1990 då även fönstren som vetter mot gården byttes ut.