Stäng fönster Göteborg kn, TUVE 10:123 TUVE

OMRÅDE
Området är beläget i centrala delen av Tuve strax öster om stadsdelens torg. Det avgränsas i norr av ett stort skogsparti, i söder av villabebyggelse, i öster av Lilleskogsvägen och i väster av Nolehultsvägen. Byggnaden är uppförd kring en gårdsliknande terrass som mest utnyttjas av personalen som där bland annat hänger tvätt och röker. På gården växer enstaka träd och buskar. På första våningens plan finns en terrass som skapar en innergård. Byggnaden vilar på en vitputsad sockelvåning och kröns av ett flackt tak med kopparsarg runt om.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av en byggnad uppförd i rött tegel. Byggnaden är belägen i suterräng och våningsantalet varierar mellan två och tre.

Våningar: 2-3
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: röd
Takform: plan tak
Takmaterial: kopparplåt
Utvändiga detaljer: balkonger, eternitplattor

Fönstren är av enluftstyp, med en liten ventilationsvertikal, och placerade i liv med fasaden. På fasaden som vetter mot Nolehultsvägen finns parvis placerade fönster omgivna av eternitplattor. Detta skapar vertikala band som bryter upp fasadens monotoni. Utmed denna fasad, som vetter mot Tuve torg, finns också en lodrät rad med balkonger, dessa är indragna och försedda med betongfronter av frilagd ballast. Huvudentrén och en mindre entré är lokaliserade till byggnadens östra del och består av uppglasade dörrar i olika storlekar. De är båda belägna under kraftigt utskjutande fasadpartier. Ålderdomshemmet byggdes om, främst interiört, 1991-1992.