Stäng fönster Göteborg kn, TUVE 46:2 M.FL. TUVE

OMRÅDE
Området är beläget i sydvästra delen av Tuve. Det avgränsas i väster och söder av stora radhusområden uppförda i början av 1970-talet. I öster breder en stor grönyta ut sig och skiljer området från ett flerbostadskomplex. I norr ligger ett grönområde som sluttar ner mot en bäckravin.

Bebyggelsen består av tre parallellställda skolbyggnader; två rektangulära och en kvadratisk byggnad mellan rektanglarna. Mellan byggnaderna öppnar sig en stor asfalterad skolgård med en lustig lekanordning på gårdens norra sida. Anordningen består av en mängd färgglada plaströr som stuckits ner i marken hipp som happ. På den östra rektangelns östra sida finns ytterligare en skolgård, även den asfalterad med hopp- och bollekar målade på asfalten.

BYGGNADER
Samtliga byggnader har röda träpanelfasader med en fris av ljusa steniskivor under takfoten. Byggnaden längst åt öster är uppförd i en våning förutom den norra delen som reser sig i två våningar. Övriga två byggnader är uppförda i en våning.

Våningar: 1-2
Stomme/konstruktion: stålpelare av RHS-typ, träreglar, bärande innerväggar av armerad betong
Fasad: träpanel, steniskivor
Fasadfärg: röd, ljusgul
Takform: valmat sadeltak
Takmaterial: plåt
Utvändiga detaljer: smala tätt placerade fönster, kraftigt utskjutande taksprång

Det finns ett flertal entréer till varje byggnad. Dörrarna, som sitter i liv med fasaden, är blåmålade och inpassade i större uppglasade entrépartier. Fönstren är smala och tätt placerade för maximal glasyta i klassrummen. Både dörrar och fönster är av trä och har inte bytts ut sedan uppförandet. Steniskivorna tillkom 1990 samtidigt som träpanelen byttes ut och taket lades om.

KOMMENTAR
Skolan är välhållen och välbevarad både vad gäller struktur som detaljer. Asfalt präglar skolgården men den festliga plaströrsanordningen livar upp färgskalan.