Stäng fönster Göteborg kn, TUVE 76:1 M.FL. TUVE

OMRÅDE
Stora öppna gräsmattor, flack terräng med enstaka planteringar, buskar och prydnadsträd präglar det första intrycket av det vidsträckta och spatiösa området som är beläget i sydöstra delen av Tuve. Området har en trekantig form och terrängen sluttar svagt mot norr.

Bebyggelsen består av nio lamellhus uppförda i tre till fyra våningar, några i suterräng. Fyra av husen är parallellställda och vänder gavlarna mot områdets norra gräns där en backravin löper i väst-östlig riktning. Övriga fem lamellhus ligger strödda utefter gatan Västra Gunnesgärde som sträcker sig från nordväst till sydost. Mitt i området öppnar sig en stor grässlänt. I öster ligger ett bostadsområde, sannolikt uppfört under 1980- eller 1990-talet.

BYGGNADER
Husen är uppförda i tre våningar med hög källarvåning. Några av husen har fyra våningar eftersom de ligger i suterräng. Fasaderna är av gult tegel och grå eternitplattor. Taken är flacka sadeltak.

Våningar: 3-4
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel, eternit
Fasadfärg: gul, grå
Takform: flackt sadeltak
Takmaterial: troligen papp
Utvändiga detaljer: taksprång saknas, gråputsad sockel, indragna balkonger mot väster, indragna entréer

Östfasaderna är täckta av grå och gula eternitplattor. Västfasaderna har gula fönsterlösa vertikala tegelpartier mellan fasadpartierna av eternit. Gavlarna har tegelfasader. Fönstren är av enluftstyp, regelbundet ordnade i fasaden, grupperade en och en eller två och två med en smal mellansittande vädringsluft. I balkongnischerna har fönstren placerats i band. Entrépartierna är indragna och dörrarna original, omålade med stora glaspartier. Inga förändringar har skett i området förutom att vissa balkonger har glasats in.

Området är mycket välhållet och välbevarat både vad gäller detaljer och struktur.