Stäng fönster Göteborg kn, TUVE 64:1 M.FL. TUVE

OMRÅDE
Området är beläget i sydöstra delen av Tuve i en dal mellan två skogsbeklädda bergspartier. Det kallas ofta Håkansdal efter den gata sträcker sig utefter dess västra sida. Norr om området sluttar terrängen ganska brant ner mot den stora Finlandsvägen där bussen till Göteborgs centrum går förbi. Själva området har emellertid ett tämligen flackt landskap. Gatan Håkansdal slutar i en vändzon i södra delen av området.

Längst söderut i området ligger nio kedjehus i två längor med en smal gångväg mellan hus fem och sex. Utefter områdets östra del löper en promenadväg.

Bebyggelsen består av 53 kedjehus grupperade i 10 parallellställda längor, tre till sex i varje länga. Husen hänger ihop via garagen. Mellan varannan länga skjuter en säckgata in från Håkansdal i väster. Varannan husrad har entré mot norr och trädgård mot söder och varannan har trädgård åt norr och entré åt söder. De hus som har trädgårdar som vetter åt norr har anlagt uteplatser även på entrésidan. Garageuppfarterna är asfalterade eller betongstenssatta.

BYGGNADER
Kedjehusen är uppförda i ett och ett halvt plan med branta sadeltak och fasader av gult tegel och brunbetsad träpanel.

Våningar: 1 1/2
Stomme/konstruktion: uppgift saknas (delar av bygglovhandlingarna saknas)
Fasad: tegel, träpanel
Fasadfärg: gul, brun
Takform: sadeltak
Takmaterial: betongpannor
Utvändiga detaljer: indragen balkong i gavelröstet åt söder, hög sockel med källarfönster

Bottenvåningens fasad är tegelklädd medan gavelröstet är klätt med brun träpanel. Träfönstren är vitmålade och av enluftstyp. Entréerna har förlagts till byggnadernas långsidor där garaget hänger ihop med huset via ett plant regntak. Själva entrédörren är enkel och av betsat trä med ett smalt sidoljus.

I entréfasadens bottenvåning finns en smal balkongdörr intill två parställda fönster. Ett takfönster, troligen till toalett, sitter i det branta takfallet. Ursprungligen var taken klädda med tegelpannor.

Området är välbevarat både vad gäller struktur som detaljer.