Stäng fönster Göteborg kn, TUVE 51:1 M.FL. TUVE

OMRÅDE
Området är beläget i sydvästra Tuve, relativt nära stadsdelens torg. Det avgränsas i söder av ett radhusområde, i öster av Brunnehagen (som är en gata), i väster av en stor grönyta och i norr av fotbollsplanen som tillhör Glöstorpsskolan. Mellan varje huskropp finns små lekplatser med diverse lekredskap och pergolaanordningar. Vidare slingrar sig smala, asfalterade gångstråk genom området som består av bostadsrätter och verkar vara lugnt och välskött. I områdets sydvästra hörn ligger en asfalterad bollplan där det även går att spela tennis. Tolv av lamellhusen är placerade i öst-västlig riktning med gårdarna placerade däremellan.

Bebyggelsen består av 15 lamellhus med fasader i gult tegel. Byggnaderna kröns av flacka sadeltak.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: tegel
Fasadfärg: gult
Takform: sadeltak
Takmaterial: betongpannor (gula)
Utvändiga detaljer: balkonger, plåtlisener

Lamellhusen har fasader i gult tegel med smala plåtlisener och kröns av flacka sadeltak täckta med betongpannor. Varannan husgavel, som vetter åt väster, har balkong. Balkongerna är utskjutande med gula plåtfronter och parvis placerade på fasaden. De andra husgavlarna består endast av tegel, och är alltså fönsterlösa. Lamellhusen har aluminiumfönster, av två luftstyp, som är regelbundet placerade i fasaden. På husens långsidor, som vetter in mot gårdarna, finns likadana balkonger som på gården med den skillnaden att dessa är indragna. Entréerna är också indragna med dörrar av aluminium och glas. Lägenheterna som är belägna i markplanet har små privata uteplatser. På fasaden finns små, smala, gula vertikala plåtband som delar in byggnaderna i sektioner.