Stäng fönster Göteborg kn, HJÄLLBO 8:2 M.FL. HJÄLLBO

OMRÅDE
Området är bebyggt med kedjehus och beläget i Hjällbos södra utkant. Det ligger söder om flerfamiljshusen på Sandspåret. I söder begränsas området av den större Hjällbovägen.

Kedjehusen är belägna på plan mark och ordnade i ett rutnätsmönster runt en större öppen lekyta som utgör en mittpunkt i området. Ett till fyra kedjehus är sammanbyggda till 18 stycken längor. Entréerna är riktade mot de lokala gatorna och trädgårdsfasaderna möts så att det bildas gröna lungor mellan raderna av hus. Byggnadskropparna är låga och långsträcka. Formen är rektangulär med undantag för den del av fasaden där entrépartiet är placerat. Entréerna är indragna i byggnadskroppen. Bostäderna åtskiljs från varandra av ett enkelt eller dubbelt garage med tillhörande biluppställningsplats. Gatorna är raka och upplevs som breda på grund av att varken trottoarer eller gräsmattor förekommer mot gatan utan endast tydligt avgränsade rabatter.

Stomme/konstruktion: träreglar
Fasad: spontad träpanel
Fasadfärg: brun
Takform: sadeltak
Takmaterial: betongtakpannor
Utvändiga detaljer: se nedan

Husen uppfördes med fasader klädda med liggande spontad panel som är mörkt brunlaserad, bryts av stående och liggande partier av svartbetsat listverk. Fönsterkarmarna är vita och det finns både enlufts- och perspektivfönster. Entréerna är placerade i liv med fasaden. Ytterdörrarna har ett yttre skick av stående träpanel flera av de ursprungliga är kvar. Några enstaka entréer skyddas av plana skärmtak.

KOMMENTAR
Området har kvar mycket av sin ursprungliga karaktär, trots att några fasader och tak blev omklädda i senare tid.