Stäng fönster Göteborg kn, TUVE 47:1 M.FL. TUVE

OMRÅDE
Området är beläget i stadsdelen Tuves sydvästra hörn. Det avgränsas i norr av Hinnebacksgatan, i väster och öster av kuperad skogsterräng och i söder av Gunnetorpsvägen. I radhusområdet finns små lekplatser med det mest nödvändiga såsom gungor, klätterställningar och sandlådor. Små asfalterade gångstråk slingrar sig runt bland radhusen. Flera säckgator leder in i området och avslutas med antingen en vändplats eller en parkeringsplats. Parkeringsplatsen är, tillsammans med ett antal garage, placerade centralt i bostadsområdet. Bebyggelsen består av radhus förlagda i ömsom syd-nordlig riktning ömsom i öst-västlig riktning.

BYGGNADER
Bebyggelsen består av 40 radhuslängor med fem till åtta lägenheter per byggnadskropp. Radhusens fasader består av stående träpanel i varierande kulörer. Radhusen kröns av flacka sadeltak.

Stomme/konstruktion: regelstomme
Fasad: träpanel
Fasadfärg: rött, blått, vitt, gult, grått,
Takform: sadeltak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: förråd mot gården

Radhusen, som vilar på en sockel av betong, har fasader av träpanel där färgsättningen varierar mellan blått, grått, gult, vitt och rött. Husen kröns av flacka papptäckta sadeltak. Fasaden delas in i sektioner av liggande och stående träpanel. Under sektionen med den liggande träpanelen finns fönsterband och ovanför är fönstren parvis placerade. Dessa är av enluftstyp och placerade i liv med fasaden. Entréerna består av en enkel trädörr som kröns med ett litet arkadtak. Små utskjutande förrådsbyggnader med planteringar utgör en "port" in mot trädgårdarna vid fasaden som vetter inåt. Vissa radhuslängor är aningen förskjutna i förhållande till varandra. Radhusens balkonger glasades in 1988 och 1995 och dessa vetter oftast in mot gården.